Index Vakbarát Hírportál

Óriásit megy az építőipar, most 40 százalékkal bővült

2019. június 14., péntek 10:12

Áprilisban az építőipari termelés volumene 40,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A KSH jelentése szerint az épületek építése 34,3, az egyéb építményeké 47,9 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz mérve 3,8 százalékkal csökkent az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése.

Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is az út- és vasútépítések eredményezték a növekedést.

Az áprilisban mért éves növekedési ütem elmaradt az előző két hónapétól, különösen a 67,6 százalékos márciusi rekordtól, de ezzel is minden idők harmadik legmagasabb adata. a NÖVEKEDÉS 2017 ÓTA TÖRETLEN.

Az előző hónaphoz mért csökkenés a magasépítési munkák 10,1 százalékos visszaeséséből ered, amit a mélyépítési teljesítmény 2,7 százalékos növekedése mérsékelt.

Az építőipar folyó áron számolt áprilisi termelése 306,480 milliárd forintot tett ki és ezzel a négyhavi termelési érték átlépte az ezermilliárd forintot. Az év első négy hónapjában az építőipari termelés 45,8 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az épületek építése 40,2 százalékkal az egyéb építményeké 56,6 százalékkal nőtt.

Rovatok