Index Vakbarát Hírportál

770 millió forintos kártérítést kap Kim Kardashian egy ruhacégtől

2019. július 4., csütörtök 15:35

2,7 millió dolláros kártérítést kell fizetnie egy ruhamárkának Kim Kardashian West számára, mert lenyúlta a szelfikirálynő egyedi ruhakölteményeit, amelyekben saját Instagramján pózolt – írja a Business Insider.

Kardashian még februárban perelte be az angliai központú Missguided nevű cég amerikai szárnyát egy Instagramos incidens után. A celeb feltöltött egy képet magáról, amelyen egy arany színű szettben pózol, a fotóhoz fűzött kommentárjában pedig azt írta: "Fast fashion márkák, tudnátok várni a lenyúlással legalább addig, ameddig a való életben is felveszem ezt a ruhát?"

A Missguided erre nem egészen úgy reagált, ahogy azt Kardashian várta, néhány órával később posztolt egy képet, amelyben egy modell ugyanolyan ruhában áll, és azt írta mellé: @kimkardashian, csak néhány napod van, mielőtt kijövünk ezzel az online boltunkban".

Utóbbi posztot azóta törölték, de Kardashiant ez nem hatotta meg, pert indított. Az eljárás során a bíróság megalapozottnak találta a keresetet, amely azt állította, hogy a Missguided szisztematikusan nyúlja celebritások neveit, képeit, jellegzetes szettjeit, hogy ebből anyagi hasznot húzzon. 

Rovatok