Index Vakbarát Hírportál

Újabb nagy értékű közbeszerzést nyert a 4iG

2019. július 23., kedd 08:11

A 4iG lett a befutó a MÁV által kiírt közbeszerzésen, amelyen a vasúttársaság vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére, karbantartására és javítására kerestek vállalkozót – jelentette be a vállalat a tőzsde honlapján.

A Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég, amely nemrégiben bejelentette, hogy felvásárolja a T-Systemst, 36 hónapra szóló keretmegállapodást kötött a MÁV-val, a szerződés értéke 900 millió forint. 

A leírás szerint a projekt célja országos lefedettségű biztonságtechnikai, térfigyelő, behatolásjelző és beléptető rendszerek kiépítése, meglévő rendszerek időszakos és rendszeres karbantartása. Emellett a meghatározott beléptetési pontokon kártyás beléptető rendszerek telepítése, egyéb rendszerek konfigurálása és integrálása a már meglévő helyszíni, területi, illetve központi rendszerekbe. Szükség esetén önálló hálózati infrastruktúra telepítése, majd annak illesztése a MÁV intranethálózatához a már meglévő rendszerek és biztonsági berendezések zavartatása nélkül.

A 4iG az elmúlt hónapokban elképesztően sok állami megrendelést nyert el, többek között 1,89 milliárd forintért dolgoznakNemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalnak, és 19 milliárd forintért üzemeltethetik a BKV informatikai rendszerét 5+5 éven át. A NER terjeszkedéséről az informatikai piacon itt írtunk bővebben, az erről szóló podcastunkat pedig itt hallgathatja meg.

Rovatok