Index Vakbarát Hírportál

Kormányhivatal: Nem volt jogsértő a Kartago Tours

2019. augusztus 2., péntek 12:15

Nem követett el jogsértő magatartást az utasok tájékoztatásával kapcsolatban a Kartago Tours és a Taurus Reisen a Tunisair két június végi charterjáratának késésekor - ezt állapította meg a Budapest Főváros Kormányhivatala. A Turizmus.com portál az érintett cégektől úgy tudja, hogy a hatóság ezzel lezárta az ügyet. 

Ahogy korábban írtuk,  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyetértésével, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy indítson fogyasztóvédelmi vizsgálatot a WizzAir, valamint a Kartago Tours utastájékoztatási gyakorlatával kapcsolatban. A légitársaság ellen a június 25-i London-Budapest és a június 30-i Marosvásárhely-Budapest járatok késésével kapcsolatos helytelen utastájékoztatás miatt indult eljárás, az utazási iroda ellen pedig azért, mert két  charter járat 16, illetve 26 órás késéssel indult el Tunéziából, amiről az utasok panaszai szerint nem tájékoztatták őket kellőképpen. 

A portál szerint ugyan július elején nem említették, de a Kartago Tours mellett a Taurus Reisen nevű cég ellen is vizsgálat indult. 

Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője a portálnak azt elmondta: „A légitársasággal és az utasokkal irodánk folyamatosan tartotta a kapcsolatot, de ilyen esetben nemcsak bennünket, hanem a repteret is tájékoztatja a légitársaság. Így utasaink elsősorban a reptéren kapnak információt, a járat indulását jelző táblán, vagy a földi kiszolgáló személyzet munkatársától.

A Budapestről késéssel indult utasok számára 250 eurós ,  a Monasztirból késve hazatérő gép utasai 60 eurós kártérítést fizet ki a légitársaság.

Rovatok