Index Vakbarát Hírportál

A kormányhivatal 300 millióra büntette a Wizz Airt

2019. augusztus 7., szerda 15:58 | aznap frissítve

A Fővárosi Kormányhivatal az elmúlt két hónapban hétszer folytatott fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Air légitársasággal szemben, írja közleményében a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence.

Ötször állapítottak meg szabálysértést:

Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító társaságok, éppen ezért, a kormányhivatal első fokon összesen 300 millió forint bírságot szabott ki a Wizz Air ellen, amelyről a mai napon tájékoztatta a légitársaságot, olvasható a közleményben.

A büntetésről szóló határozat nyilvánosságra kerülése után néhány órával a Wizz Air reagált a hírre. 

A Wizz Air továbbra is arra törekszik, hogy utasait teljesen átláthatóan és folyamatosan tájékoztassa. Az elmúlt három hónapban a Wizz Air több mint 60 000 repülőjáratot üzemeltetett sikeresen, melyek közül a nyári főszezonban kevesebb, mint 1% szenvedett el jelentősebb késést bármilyen okból, vagy kellett törölni a járatot. A Wizz Air őszintén elnézést kér az érintett utasoktól és mindent megtesz, hogy csökkentse a működést érintő zavarokat. Mivel ezek a határozatok nem jogerősek és jelenleg is tanulmányozzuk azokat, további nyilatkozatokat a határozatokkal kapcsolatban nem kívánunk tenni.

– írja a légitársaság közleményében. 

Rovatok