Index Vakbarát Hírportál

Szerződést bontott a Microsoft a T-Systemsszel

2019. augusztus 7., szerda 14:41 | aznap frissítve

Felülvizsgálta a T-Systemsszel kötött szerződését a Microsoft, és úgy döntött, hogy nem folytatja tovább az együttműködést azzal a céggel, amelyet nemsokára megvásárolhat a 4iG. A T-Systems így a jövőben nem forgalmazhatja a cég termékeit, írja a Hvg.hu. A Microsoft megerősítette a lap értesülését.

A cég azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és „követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systemsszel”.

Úgy tudjuk, hogy több szerződésről van szó, van, amelyik valóban kifutott volna, de olyan is, amely még hosszabb távú volt, de itt is volt joga a Microsoftnak így döntenie.

Értesüléseink szerint a bejelentés nem befolyásolja a 4iG felvásárlási tranzakcióját, mert a Microsoft-partnerség nem lett volna tárgya az adásvételnek, vagyis a mostani bejelentés sem a 4iG vételi, sem a Magyar Telekom eladási szándékát nem befolyásolja.

Az ügy pikantériája, hogy egy globális szerződés értelmében a Microsoft és a Deutsche Telekom viszonteladói partnerek, vagyis a magyar távközlési csoport továbbra is fog értékesíteni Microsoft-licenceket, csak már nem a T-Systems, hanem a Magyar Telekom színeiben.

A Magyar Telekomtól kapott kommentár szerint a döntésről a T-Systems augusztus elsején kapott értesítést. A T-Systems Magyarország és a Magyar Telekom már megkezdte a jogosultságok és a Microsoft partneri kapcsolathoz kötődő tevékenység átszervezését a Magyar Telekomba, melyről korábban informálták a Microsoftot.

 

 

 

A T-Systems Magyarország emlékeztetett, a cég éppen júniusban vehette át a 2019-es pénzügyi évre vonatkozóan Microsoft Év Partnere díjat a Microsoft Las Vegasban rendezett konferenciáján. 

 

 

 

Szerdai hír volt a közbeszerzéseken sikerrel szereplő 4iG-ről, hogy szeptemberben kötvényt bocsátanak ki, feltehetően azért, hogy a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programján keresztül, a magyar jegybank segítségével vásárolják meg a Magyar Telekomtól az 50 milliárd forint értékű T-Systems vállalatot.

Rovatok