Index Vakbarát Hírportál

A szlovák kormányfő gazdasági válságra készül, egybehívta a vállalatok vezetőit

2019. szeptember 2., hétfő 19:40 | aznap frissítve

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő szeptemberben találkozni fog a legfontosabb szlovákiai vállalatok képviselőivel. Olyan intézkedésekről akar velük tárgyalni, amelyekkel az ország  fel tud készülni a közelgő gazdasági válságra, írja az Új Szó.

A kormányhivatal sajtóosztálya azt közölte: a miniszterelnök  az iparágak képviselőivel arról akar tárgyalni, hogy milyen intézkedésekkel lehet garantálni a szlovák gazdaság stabilitását az elkövetkező nehéz időszakban, és mivel tudják enyhíteni az esetleges világgazdasági válság hatását az országra.

A Szlovák Nemzeti Bank augusztusban hozta nyilvánosságra, hogy a gazdasági növekedés tempója a második negyedévben a GDP 1,9 százalékára fog visszaesni. Az elemzők már hónapok óta a gazdasági fejlődés ütemének a lassulására figyelmeztetnek. A vállalkozók szerint ugyanakkor a kormány és a parlament olyan lépéseket tesz, amelyek ártanak a vállalkozói környezetnek, írja az Új Szó. 

Orbán Viktor miniszterelnök már tavaly év elején beszélt egy esetleges válságról, májusban pedig a kormány el is kezdte védeni a gazdaságotAz újabb gazdasági válság esélyeiről és összetevőiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Rovatok