Index Vakbarát Hírportál

Magyar milliárdos vett villát Los Angeles egyik legdrágább negyedében

2019. szeptember 12., csütörtök 15:59 | aznap frissítve

Egy magyar házaspár vásárolt egy akkora házat Los Angeles egyik legdrágább negyedében, hogy az még a helyi sajtóba is bekerült: A Los Angeles Times azt írja, hogy a magyar curling olimpikon házaspár, Nagy György és Szekeres Ildikó egy 6,1 millió dolláros (1,84 milliárd forintos), mediterrán stílusú villát vett a város Bel-Air nevű városrészében (ami a magyar közönségnek talán arról lehet híres, hogy itt laktak Will Smith gazdag rokonai a Kaliforniába jöttem című sorozatban). 

Bár az amerikai lap többet foglalkozik azzal, hogy milyen a villa - hogy három hold telek tartozik hozzá, hogy három garázsa és óceánra néző terasza van - az új tulajdonosokról csak annyit lehet megtudni, hogy magyarok és curlingezők. A G7.hu viszont némileg kiegészíti a történetet, az ugyanis szinte biztos, hogy Nagy Györgynek és Szekeres Ildikónak nem ebből van pénze.  A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint

Nagy György 32,5 milliárd forintra becsült vagyonával a 36. leggazdagabb magyar.

A legszórakoztatóbb téli sport szerelmese mellett befektetőként is ismert, érdekeltségei közé tartozik például a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., a Masped Zrt. és a Prímaenergia, egy időben pedig ő volt a MET Zrt. legnagyobb magánbefektetője. A MET-ben lévő tulajdonától tavaly nyáron vált meg, ahogy a mohácsi vágóhídban lévő részesedését is eladta Csányi Sándor agrárcégének. 

Rovatok