Index Vakbarát Hírportál

Vajna Tímeát még egy bonyolult, amerikai hagyatéki tárgyalás is elválasztja az örökségétől

2019. október 11., péntek 11:08

Amerikában még egy bonyolult hagyatéki eljárás vár Vajna Tímeára, így hiába ő Andy Vajna vagyonának örököse, egyelőre nem jut a pénzhez – nyilatkozta az özvegy a 24.hu-nak

Vajna Tímea azt is mondta, az eredeti végrendelet nem tűnt el, amint az a csütörtökön a Hvg.hu alapján a sajtót bejárt cikkekben állt. Ezek lényegi állítása, hogy miután a végrendelet eltűnt, a fénymásolat és a hagyatéki eljárás alapján a közjegyző megállapította: Vajna Tímea örökölte az AV Perfect nevű céget, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (mai árfolyamon 37,3 milliárd forint). A Hvg.hu által idézett hagyatéki vagyonban szerepel még egy AV Holdings nevű cég is, illetve egy Bentley, három bankszámla, műkincsek és egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás.

A 24 megkereste Vajna Tímeát, milyen tervei vannak, mihez kezd a cégekkel. Az örökösnő válaszolt is a kérdésre: 

Egyelőre semmit sem mondhatok. A végrendelet nem tűnt el, törvényes öröklés útján lettem örökös itthon, de az amerikai procedúra még csak most kezdődik. Nagyon bonyolult ez a folyamat. Jelen pillanatban még nem jutok az örökségemhez. Nagyon kimerült vagyok. Még nem zajlott le teljesen a hagyatéki eljárás, Amerikában még egy bonyolult procedúra vár rám.

– írta a lapnak.  

Rovatok