Index Vakbarát Hírportál

Kilencmilliárdos megbízást nyert Tiszavasváriban Mészáros cége

2019. október 18., péntek 13:51

Nettó 9,098 milliárd forint értékű mélyépítési megbízást nyert el Tiszavasváriban az Opus Global Nyrt. építőipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. a Békés Drén Kft.-vel közösen – olvasható az Opus  Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Mészáros Lőrinc cége által vezetett konzorcium a tiszavasvári gyógyszergyár egykori hulladéklerakójának területén végzi el a kármentesítési munkálatok első ütemét. A közbeszerzést a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgálató Zrt. írta ki.

A tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár egykori hulladéklerakója 26 hektáron terül el. A 9 milliárdos beruházás célja az, hogy úgynevezett mélyrésfalas technológiával megakadályozza a hulladéklerakóban lévő szennyeződés további terjedését a talajban.

Az Opus Global Nyrt. értékként tekint a környezetvédelemre, úgy látjuk, hogy a kapcsolódó feladatok egyre jelentősebb részét teszik ki az építőipari megbízásoknak

– írja közleményében a cég. 

A Mészáros és Mészáros Kft. Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik alapköve, ez volt az egyik első vállalkozása, és ezen keresztül nyerte el annak idején azokat a közbeszerzéseket, amelyekre vagyonát és azóta hatalmasra dagadt cégbirodalmát is építette. Az Opus Global Nyrt. tavaly apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros és Mészáros Kft.-t és a szintén nagy közbeszerzés-nyertes R-Kord Kft.-t.

Rovatok