Index Vakbarát Hírportál

Majdnem félmillió forintért jöhet Magyarországra egy vietnami vendégmunkás

2019. november 4., hétfő 11:56

A vietnámi munkások csak vietnámi munkaerő-közvetítők segítségével dolgozhatnak külföldön, és csak meghatározott országokban, az EU-ban például nem is engedik be őket mindenhova, vette észre a Vietnam News interjúját a Hvg.hu.

Az interjúban Nguyễn Gia Liêm, a téma egyik államigazgatási felelőse nyilatkozik, eszerint az unión belül csak Magyarország, Lengyelország, Lettország, Bulgária, Szlovákia, Fehéroroszország, Ciprus és Portugália ad vízumot és munkavállalási engedélyt is a helyieknek. 

Emellett bizonyos adminisztratív költséget is fizetniük kell az EU-ban dolgozni vágyóknak, ami Magyarországra 1659 dollár (nagyjából 490 ezer forint), Lengyelországra 3000 dollár, Ciprusra 1700 dollár vagy Bulgáriába ezer dollár.  

A jelenlegi Magyarországon lévő vendégmunkásokról nem árt tudni, hogy idén főleg ukrán állampolgárok jöttek eddig nagy számban, de augusztusig már legalább 2261 vietnámi vendégmunkás is érkezett. A pontos számokat vagy a magyar kormány se tudja vagy Varga Mihályék megpróbálják eltitkolni.  

Rovatok