Index Vakbarát Hírportál

Újabb őrületes veszteség az Ubernél

2019. november 5., kedd 13:24

1,16 milliárd dolláros (nagyjából 344 milliárd forintos) veszteséget jelentett az Uber a harmadik negyedévben, írja a CNBC

A hírre 5 százalékot esett a részvényeik árfolyama. A legújabb veszteség nagyobb, mint az előző negyedévi, az csak 996 millió dollár volt. Az árbevételük hiába nőtt 3,81 milliárd dollárra, közben a költségeik nagyobb mértékben emelkedtek.  Még úgy is, hogy nagyjából ezer alkalmazottjukat rúgták ki idén. 

Emellett a teljes idei évre várható veszteségüket is megemelték százmillió dollárral, 2,9 milliárd dollárra. A cég vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi egyébként kitartóan azt ígéri, hogy 2021-re működési szinten nyereséges lesz a cég. A vállalatnak a bejelentés szerint 12,7 milliárd dollárnyi korlátlan felhasználású pénzeszköz áll rendelkezésére.

Budapestről egyébként 2016-ban kitiltottuk az Ubert, pontosabban nem csak az Ubert és a hasonló cégeket, hanem a taxik közti árverseny lehetőségét is. Ami teljesen világos, hogy a taxisoknak nagyon előnyös, viszont nem egyértelmű, hogy mindenki másnak mi haszna származott ebből.  

Rovatok