Index Vakbarát Hírportál

Jól ment a Ferrarinak

2019. november 6., szerda 08:59

Jól ment a Ferrarinak idén, az éves bevételi várakozásaikat fel is javították 3,7 milliárd euróra (1228 milliárd forintra) az eddig tervezett 3,5 milliárd euróról, írja az MTI.

Ferrari kamat-, adófizetés és amortizáció előtti (ez az EBITDA) eredménye a harmadik negyedévben 11 százalékkal, 311 millió euróra emelkedett. Az utolsó negyedévben az adózott eredményük majdnem felére, 169 millió euróra esett, de ez önmagában nem feltétlenül kellemetlen. 

Ugyanis az időszakban a cég 2474 autót gyártott, 9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Korábban egyébként az volt a terv, hogy évi 9 ezer autót gyártanak, véletlenül se túl sokat, nehogy elvesszen a márka luxusimidzse. 

Most Európában, a Közel-Keleten és Afrikában együttesen 14 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 23 százalékkal nőtt a Ferrari eladott autóinak száma, Észak- és Dél-Amerikában stagnált, Kínában, Hongkongban és Tajvanon pedig némileg, azaz 2 százalékkal csökkent. Az időszaki árbevételük árfolyamhatásokkal korrigálva is 7,1 százalékkal emelkedett.

Rovatok