Index Vakbarát Hírportál

Egyre többet szívnak az amerikai fiatalok

2019. november 11., hétfő 18:49 | aznap frissítve

Egy friss tanulmány szerint az ezredforduló óta jelentősen nőtt a marihuánafogyasztás az amerikai fiatalok körében, írja a CNN. Az American Academy of Pediatrics nevű gyermekgyógyászattal foglakozó orvosi szaklapban hétfőn megjelent írás arról számolt be, hogy egyre több olyan fiatal van, aki csak füvet szív vagy egyéb módon marihuánát fogyaszt, de nem dohányzik.

Főként az egyetemi hallgatók körében népszerű egyre inkább a marihuánafogyasztás. 

A tanulmány az amerikai népegészségügy 2002 és 2016 között végzett felméréseit vette alapul, a felmérésekben azt kérdezték a 18 és 22 év közötti válaszadóktól, hogy fogyasztottak-e cigarettát, valamint marihuánát az elmúlt harminc napban. A vizsgált időintervallumban azoknak az egyetemistáknak a száma, akik csak füveztek, 8 százalékkal, a nem egyetemista fiataloké pedig 4 százalékkal nőtt. 

A 2016-os adatok szerint ötből két amerikai fiatal azt vallotta, hogy fogyasztott marihuánát az elmúlt évben. Érdekes módon a megkérdezett fiatalok mindössze 30 százaléka gondolta úgy, hogy a gyakori marihuánafogyasztás káros lehet, 1980 óta nem volt ennyire alacsony ez a szám. 

A sima cigiről jóval rosszabb véleménnyel vannak az amerikai fiatalok, 2002 és 2016 között 16 százalékkal csökkent azoknak a száma, akik csak hagyományos cigit szívtak. 

Rovatok