Index Vakbarát Hírportál

Megvenné a Stadler a Dunakeszi Járműjavítót

2019. november 22., péntek 15:07

Szívesen megvenné a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t a Stadler - ezt mondta a Világgazdaságnak adott interjújában a svájci hátterű, vasúti járműveket gyártó társaság magyar csoportjának vezetője, Dunai Zoltán. Dunai szerint már több alkalommal kifejezték a vételi szándékukat és továbbra is hajlandóak vételi ajánlatot tenni a cégre, amellyel együtt teljesítené a MÁV-Start 21 emeletes motorvonat legyártására megkötött szerződését. 

Csakhogy az állam már az orosz Transzmasholding tulajdonában lévő TMH Hungary Zrt.-nek ígérte a Dunakeszi Járműjavítót, amelyet korábban nemzetstratégiai érdekre hivatkozva abban részesedést szerzett a magyar állam. Sőt, meg se hirdették a járműjavító eladását, vagyis az orosz hátterű cég verseny nélkül kaphatta meg a céget.  Vagy hát kaphatta volna, mert a Transzmasholding még nem élt a lehetőséggel, egy kormányhatározat szerint erre még hét napja van, november 29-ig kell megvásárolnia a céget. 

Dunai az interjúban jelezte, hogy folyamatban van az ajánlatuk kialakítása. Addig is alvállalkozói viszonyban vannak a járműjavítóval. A cégvezető korábban az Indexnek azt mondta, a tulajdonosi háttér megváltozása esetén a Dunakeszi Járműjavítóval kötött megállapodás tartalmát áttekintsék, és attól adott esetben elálljanak.

Rovatok