Index Vakbarát Hírportál

Nyomkövetőt rakna az ügyészség Bróker Marcsira

2019. december 10., kedd 14:18

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor papíron utazási irodát üzemeltetett, de valójában piramos játékot, rengeteg embert károsított meg. Az ügyészség most bűnügyi felügyeletet indítványozott a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné vádlottra, írja a 24.hu.

Ha a bíróság a keddi tárgyalás végén elfogadja az ügyészség indítványát, akkor D. Sándorné nem hagyhatja majd el a karcagi ingatlanát, és a törvény értelmében nyomkövetőt kell viselnie.

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként.

Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A keddi tárgyaláson folyamatosan hallgatják ki az újabb sértetteket. Mivel december 16-án lejár az a három év, ami előzetes letartóztatásban tölthető, ezért az ügyészség a letartóztatás megszüntetését, és a jelenlegi legszigorúbb kényszerintézkedést, azaz bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozza a mai tárgyalás végén szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

Rovatok