Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc öccse is ügyesen tekergeti a közpénz-csapokat

2020. január 2., csütörtök 09:43

Mészáros János, Mészáros Lőrinc öccse tavaly májusban megvett egy céget, ami aztán pár hónap múlva máris nyert egy közbeszerzést, írja a 24.hu

Az Adept Enviro Kft. fő profilja a mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, és nagyon úgy tűnik, hogy az üzletember a családi hagyományoknak megfelelően jó lóra tett: röviddel azután, hogy megvette, a cég 260 millió forintos közbeszerzést nyert el az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól. A feladat a gyálai Holt-Tisza kármentesítésének feltárása — derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján közzétett hirdetményből.

Az eljárásra öt céget hívtak meg, de 

AZ ADEPT ENVIRO MINDEN VERSENYTÁRSÁT LEVERTE, MÉG A BÉKÉSI MÉSZÁROS LŐRINCKÉNT EMLEGETETT BARKÁSZ SÁNDOR CÉGÉT, A BÉKÉS DRÉNT IS.

A 2016-ban alapított Adept Enviro Kft.-nek ez mindössze a második sikeres közbeszerzése: az első, a Nitrokémia Zrt.-től elnyert, egymilliárdos keretszerződést két másik vállalkozással közösen vitte el 2018-ban.

Itt ötszázmillió, ott 3 milliárd 

A 24.HU SZÁMÍTÁSAI SZERINT MÉSZÁROS JÁNOS CÉGEI 2019-BEN 7 MILLIÁRD 757 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI MEGBÍZÁST NYERTEK EL.

Fontos hozzátenni, hogy ezek kizárólag a fővállalkozói munkák, hogy alvállalkozóként vagy a közbeszerzési értékhatárt el nem érő munkákból mekkora összeg jutott Mészáros Jánoshoz, az a nyilvános adatbázisokból nem derül ki. A lap összegyűjtött pár kiemelkedő eredményt a vállalkozó cégeinek tavalyi sikertörténetéből:

Rovatok