Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon kirúgással fenyegeti azokat az alkalmazottait, akik felszólalnak a cég klímapolitikája ellen

2020. január 3., péntek 16:53

Az Amazon kirúgással fenyegette meg a munkavállalóinak egy csoportját, mert azok hangot adtak annak a véleményüknek, hogy a cég nem tesz eleget a klímaváltozás ellen.

A BBC azt írja, hogy az Amazon Employees for Climate Justice nevű csoport emiatt komoly konfliktusba került a vállalattal, mert az Amazon szerint az alkalmazottak megsértik a vállalat belső szabályzatát, amit egyébként nemrég alakítottak át pont amiatt, hogy egyszerűbb legyen a jóváhagyási eljárás, ha valaki például a médiában szeretne nyilatkozni a vállalattal kapcsolatban.

Néhány demonstráló szerint a cég arra hívta fel a figyelmüket, hogy ha továbbra is a nyilvánosság előtt beszélnek az Amazon ügyeiről, akkor az állásukkal játszanak. 

A csoport egyébként arra kéri az Amazont, hogy 2030-ra érje el a zéró károsanyag-kibocsátást, korlátozza a fosszilis tüzelőanyagokkal foglalkozó társaságokkal való együttműködést, és ne finanszírozza többé azokat a politikusokat és lobbistákat, akik tagadják az éghajlatváltozást.

Szeptemberben egyébként Jeff Bezos, a cég vezetője és legjelentősebb tulajdonosa bejelentette, hogy a cég 2030-ra teljesen átáll a megújuló energiára, 2040-re pedig eléri a karbonsemlegességet.

(Borítókép: Pascal Rossignol / Reuters)

Rovatok