Index Vakbarát Hírportál

A rendőrségi dolgozók negyede nem kapta meg a nagyvonalú év végi bónuszt

2020. január 6., hétfő 08:57

Az 50 ezer rendőrségi dolgozóból csak 36-37 ezren kapták meg az 500 ezres év végi juttatást – mondta a Népszavának Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

Pongó, aki harminc éve van a pályán, arról számolt be, hogy ez alatt az idő alatt ilyen nagyságrendű juttatást még nem kaptak a rendőrök, ezért nagy volt az öröm, ugyanakkor hozzátette: Ezt az összeget csak a hivatásosok kapták meg, ami feszültségeket generál.

A rendőrségnél mintegy 50 ezren dolgoznak, közülük 36-37 ezren hivatásosok, a többiek hagyományos munkaviszonyban vagy rendvédelmi igazgatási szolgálati (RIASZ) viszonyban – ahogy a testületnél mondják: riaszosként – dolgoznak. A klasszikus munkaviszonyban dolgozók és riaszosok pedig kivétel nélkül elestek a juttatástól. Pongó elmondása szerint akad olyan osztály, ahol ugyanolyan munkát végez egy riaszos és egy hivatásos jogász, de csak az egyikük kapta meg a bruttó 500 ezer forintot. A főtitkár azt is megemlítette, akármilyen fontos volt az év végi juttatás, az csak egyszeri összeg, nem helyettesíti az igazságos fizetésemelést.

Rovatok