Index Vakbarát Hírportál

Készpénzmentes iskolákat akar a kormány

2020. január 8., szerda 15:49

A tanulók pénzügyi tudatosságát erősítheti, hogy az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Balogh László szerint a pénzügyi szemléletformáláshoz az online fizetési lehetőségek is hozzájárulhatnak, a Készpénzmentes iskola program ezért kilépett a kísérleti szakaszból, és mostanra már csaknem 70 intézményre terjed ki.

A tanulók körében a visszajelzések alapján már néhány hónap alatt jelentősen nőtt a készpénzmentesség elfogadottsága azokban az iskolákban, amelyekben megnyílt a lehetőség a bankkártyás fizetésre - közölte a helyettes államtitkár. A 2018 őszén indított program kártyaolvasók telepítésével és online felületek kialakításával biztosítja a készpénzmentes iskolai befizetéseket. Balogh László abban bízik, hogy nem csak a fenntartókkal és az intézményvezetőkkel, hanem az intézményekben működő vállalkozókkal is mindenütt meg lehet egyezni a POS-terminálok telepítéséről.

Rovatok