Index Vakbarát Hírportál

Már nem éllovas a magyarországi ingatlanárak emelkedése

2020. január 17., péntek 06:00

Úgy tűnik, véget ért az ingatlanárak kétszámjegyű növekedésének korszaka, a magyarországi áremelkedés szintje az európi középmezőnybe szorult vissza – derült ki a Világgazdaság cikkéből. Az Eurostat adatai alapján a növekedés 2019 harmadik negyedévében a 2018-as év azonos időszakához képest valamivel kevesebb volt 8 százaléknál.

Az EU-n belül 8-13,5 százalékos árnövekedés volt 9 országban, – az élen Lettországgal – de a magyar szintet meghaladó – sőt, 10 százalék feletti volt a a szlovák,  a luxemburgi, a portugál, a lengyel drágulás is, és 8 százalék feletti volt, cseh, a szlovén, az észt a horvát drágulás is.

Az inflációval korrigált 4,1 százalékos érték pedig már csak a 13. helyre elegendő – írta a Világgazdaság az OTP Ingatlanpont által az Eurostat adatai alapján készített elemzése nyomán. 

Figyelemre méltó, hogy egyik vizsgált országban sem csökkent az ingatlanok értéke, három év folyamatos áresés után még Olaszországban is emelkedett az árszint, igaz csak minimálisan, 0,4 százalékkal.

Rovatok