Index Vakbarát Hírportál

Eltérő mértékű bérelemelést kapnak a kormányhivatali dolgozók Budapesten és vidéken

2020. január 20., hétfő 07:57

Nem tetszik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének a megkülönböztetés, hogy a Miniszterelnökség ugyan fizetésemelést jelentett be a kormányhivatalokban dolgozók számára, ám az nem egységes lesz valamennyi hivatalnoknak, írja a Népszava (a napilap írása cikkünk megjelenésekor még nem volt elérhető online).

A kormányhivatali dolgozók közül ugyanis sokan nem azt a 30 százalék pluszt kapják majd meg, amelyet a kormány ígért. A lapnak a szakszervezet vezetője azt mondta, a KSH megyénként is méri az átlagfizetést, most pedig mindenkinél megnézik, hogy a saját megyéjében mennyi a szellemi foglalkozásúak átlagbére, és ehhez képest emelik meg a kormányhivatali dolgozók fizetését. Boros Péterné úgy számolt:

aki szegényebb, amúgy is hátrányos helyzetű megyében él, az 10 százalék körüli béremelést kap, míg egy budapesti dolgozó fizetését 35 százalékkal is megemelhetik.

A szakszervezeti elnök tárgyalást kért a kormánytól, mert igazságtalannak tartja, hogy ugyanazt a munkát elvégző dolgozók más fizetést kapjanak.

Rovatok