Index Vakbarát Hírportál

Rágcsálóürülék és rozsda között készült a tofu

2020. február 12., szerda 09:25

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzése során, olvasható a hivatal közleménye. Az egységben tapasztalt jelentős élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét, valamint 962 kg jelöletlen, illetve dokumentáció hiányában nem nyomonkövethető terméket vont ki a forgalomból. Ha kíváncsi rá, milyen tofut nem érdemes venni, a Nébih jogsértés-listáján megnézheti az érintett cég adatait. 

Komoly higiéniai hiányosságokkal szembesültek a Nébih ellenőrei egy budapesti tofu-előállító üzemben a január végén folytatott helyszíni ellenőrzés során. Többek között

A súlyos higiéniai hiányosságokon túl az egység az előállított termékek nyomonkövethetőségét sem biztosította. A Nébih szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem élelmiszer-előállító tevékenységét. A hatóság az ellenőrzés során 962 kg nem nyomonkövethető terméket vonta ki a forgalomból, azok forgalomba hozatalát megtiltotta, továbbá a cég által gyártott termékek visszahívását is elrendelte. Az ügyben az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat.

Rovatok