Index Vakbarát Hírportál

51 milliárd forintért vett házat Jeff Bezos

2020. február 13., csütörtök 10:13 | aznap frissítve

Rekordot döntött a világ leggazdagabb emberének tartott Amazon-vezér Jeff Bezos, ugyanis 165 millió dollárért, azaz olyan 51 milliárd forintért vásárolt meg egy Beverly Hills-i ingatlant, írja a Guardian. A 36 ezer négyzetméteres birtok eredeti tulajdonosa a Warner stúdió korábbi igazgatója, Jack Warner volt. A György-korabeli építészet stílusában épült villa az 1930-as években épült, 

és állítólag azt a fa padlózatot építették bele, amelyen Napóleon megkérte Jozefina császárné kezét. 

Az ingatlanhoz két vendégház, egy teniszpálya, úszómedence,  és egy golfpálya is tartozik, valamint egy garázsház saját szerelőműhellyel és töltőállomással. Az ingatlant David Geffen médiamogul vette meg 1990-ben Warner özvegyétől 47,5 millió dollárért, viszont túladott a bútorzat nagy részén, mivel túl régiesnek érezte azt.

Geffen csak a bútorzatért 11 millió dollárt kapott.

Bezos, aki most Geffentől megvette az ingatlant, már régóta keresgélt a környéken a barátnőjével egy megfelelő otthon után. Túlságosan nem kellett aggódniuk az ár miatt, ugyanis Bezos vagyonát 131 milliárd dollárra becsülik.

Azonban vannak, akik szerint a milliárdos úgy tett szert a vagyonára, hogy közben semmibe veszi az alkalmazottait. A téma pont most került elő az amerikai elnökválasztás demokrata indulói között is, Bernie Sanders (a jelenleg legesélyesebb demokrata), és egy másik jelölt, Elizabeth Warren nyílt levélben fordultak a vállalkozóhoz, amelyben aggodalmukat fejezték ki az Amazon-alkalmazottak munkakörülményei miatt. 

Rovatok