Index Vakbarát Hírportál

Az E.ON nevében próbálkoznak adathalászok lehúzással

2020. február 25., kedd 09:53 | aznap frissítve

Tisztelt Felhasználó !

Az alábbi áramszámlákat állítottuk ki Önnek, amiket Online ügyfélszolgálati fiókjában gyorsan és biztonságosan kiegyenlíthet.

Tájékoztatjuk, hogy papírszámla eloállítása és kézbesítése átlagosan 5-7 nap.

Fizesse be számláját egyszeruen, a számlaszám linkjére kattintva.

Ezt a levelet kapta egy olvasónk és szerkesztőségünk egyik tagja is hétfőn, úgyhogy feltételezzük, hogy sok emailfiókba mehetett még ugyanezt a lehúzós adathalászó levél, amit az E.ON áram- és gázszolgáltató nevében írtak a csalók. 

Mind olvasónk, mind kollégánk ugyanarról a piti összegről, 2866 forintnyi tartozásról kapott (kamu)tájékoztatást, feltehetően az adathalászok azt hiszik, ha csak ilyen minimális pénzt kellene befizetni, azt sokan meg fogják tenni utánajárás nélkül, és utána még a banki adataikat is ellophatják. A számla állítólagos sorszámára elhelyezett hiperhivatkozás olvasónk beszámolója szerint az http://aramszamla.com/ url-re vezet és inkognitó ablakban meg is nyílik, de mi a szerkesztőségben meg sem tudtuk nyitni, mert a vírusirtó rögtön adathalász-kísérletre figyelmeztet. 

Cikkünk megjelenése után az E.ON kommunikáció az alábbi állásfoglalást juttatta el az Indexnek: 

„Csalók időnként az E.ON elektronikus számlaértesítőihez hasonló e-maileket küldenek ki és ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket utaljanak át nekik. Ezért arra kérjük ügyfeleinket, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során. Bár a megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is az E.ON oldalára vezethet, ugyanakkor alaposabban megnézve a leveleket a helyesírási hibák, furcsa megfogalmazások szemet szúrhatnak. Fontos tudni, hogy az online ügyfélszolgálaton keresztül indított online fizetésnél mindig az e-portal.eon-hungaria.com címnek kell szerepelnie a böngésző címsorában.”

Rovatok