Index Vakbarát Hírportál

A világ összes országában visszafizeti a lemondott foglalásokat az Airbnb

2020. március 15., vasárnap 20:32 | aznap frissítve

A globálissá vált koronavírus-járvány miatt az Airbnb úgy döntött, hogy minden országban lehetővé teszi, hogy a cégen keresztül lakást vagy szobát foglalók mindenféle büntetés vagy extra költség nélkül visszamondhassák a foglalásaikat, és visszakaphassák a már kifizetett foglalót – írja a Bloomberg.

A döntés minden március 14. előtti foglalásra érvényes, egészen az április 14-re szóló foglalásokig.

Nem akarjuk, hogy a vendégek úgy érezzék, hogy utazniuk kell, különben bukják a pénzüket – írta a döntéssel kapcsolatban a Twitteren Brian Chesky, a cég vezérigazgatója.

Az Airbnb ügyfelei eddig csak a Kínába, Dél-Koreába és Olaszországba szóló foglalásaikat törölhették anélkül, hogy elveszítenék a foglalójukat, de a cégen elég nagy volt a nyomás, ahogy a WHO globális járvánnyá minősítette a Covid-19 fertőzést, a turizmus pedig a járvány miatt világszerte szinte leállt, így más országokra is kiterjessze ezt a programot. A cég először az Egyesült Államokra terjesztette ki az intézkedést, miután Donald Trump elnök elrendelte, hogy európai állampolgárokat ne engedjenek be az országba.

Cheslky azt is írta a Twitteren, hogy megértik, mekkora érvágást jelent a lakásaikat a platformon kiadóknak a járvány miatt kieső bevétel, tudják, hogy sokaknak teljesen ettől függ a megélhetése, és most azért izgulnak, hogy a saját lakbérüket ki tudják-e majd fizetni, de azt írta, már van pár nagyszabású ötletük, hogy hogyan segíthetnék ki a vendéglátókat. Erről azonban részleteket egyelőre nem árult el.

Rovatok