Index Vakbarát Hírportál

Segítő hálózatot szervez az IVSZ, eszközöket, szakértőket, szoftvereket gyűjtenek

2020. március 16., hétfő 10:33

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) hangiolja össze a tagvállalatokat, a cél a digitális távoktatás támogatása.

Segítő hálózatot szervez az IVSZ. A szakmai szervezet ajánlása szerint a következő napokban hasznos lenne egy előrehozott tavaszi szünet, hogy legyen idő a digitális átállásra, és segítené a felkészülést, ha a digitális tanrend csak ezt követően lépjen életbe.

Ugyanakkor a szervezet a koronavírus terjedésével kialakult példátlan helyzetben a szakmai összefogás élére áll, hiszen a pedagógusok, illetve a családok aligha állnak készen az azonnali váltásra. az oktatás folyamatosságának biztosítására.

Mint az IVSZ közleménye írja,

az IVSZ a tagvállalatai nevében felajánlja, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja az oktatási kormányzat, az iskolák és a családok erőfeszítéseit.

Ennek érdekében az IVSZ elnöksége felkéri a szervezet mintegy 400 tagvállalatát és a digitális gazdaság szereplőit, hogy gondolják végig, milyen módon (eszközökkel, szolgáltatásokkal, szakértői kapacitásokkal) tudnának hozzájárulni az oktatás folyamatosságának biztosításához. Mint megtudtuk, a felhívásra máris érkezett 19 felajánlás.

Az IVSZ gyűjti össze a felajánlásokat, segít módszertani ajánlások kidolgozásában is, amelyek segítenek a lehető leghatékonyabb ingyenes oktatási csomagok, módszertanok és tartalmak kiválasztásában és bevezetésében.

Mint írják

tisztában vagyunk azzal, hogy sok pedagógus még nem próbálta ki a digitális eszközöket és digitális pedagógiai módszereket – őket szeretnénk megnyugtatni, hogy léteznek olyan egyszerű megoldások, amelyek elsajátítására néhány óra elegendő.”

Az IVSZ felajánlja, hogy igény esetén tagjai és az IKT szektor képviselői körében megszervez egy olyan segítői hálózatot, amelyben valamennyi digitális oktatási platform, eszköz és szolgáltatás szakértői helyet kapnának és egyfajta „online helpdesk” formájában segítenék a pedagógusok munkáját.

Az IVSZ a honlapján és a Facebook-oldalán folyamatos tájékoztatást ad az általa ismert kezdeményezésekről, a felajánlásokat pedig itt gyűjti össze.

 

(Borítókép: Üres előadóterem a Debreceni Egyetem főépületében Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok