Index Vakbarát Hírportál

Az ITM azt sürgeti, hogy a házi karantén alól mentesülő sofőröket mielőbb igazolják vissza

2020. március 21., szombat 16:29

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az ITM közleménye szerint megköszönte a közúti szállításban, különösen a nemzetközi forgalomban a folyamatos áruellátáshoz szükséges feladatot végző sofőrök munkáját. Azt is sürgette, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozatot kitöltő sofőröknek minél előbb küldjenek visszaigazolást a hatóságok.

A közleményben azt írták, hogy az Operatív Törzs korábban döntött arról, hogy

az Olaszország területéről érkező, ezért hatósági házi karanténba utalt, de a fertőzés jeleit nem mutató járművezetők az indokolt elővigyázatossági követelmények betartása és a hatóságok értesítése mellett munkába állhassanak.

Az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára arra kérte a járványügyi hatóságokat, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozat beérkezésének rögzítése után a lehető leghamarabb küldjenek válasz e-mailt vagy papír alapú érkeztetési visszaigazolást a gépjárművezetőnek, amellyel igazolni tudja nyilatkozata beküldését.

Ezen felül a karantén alól mentesített gépkocsivezető adatait továbbítsák a rendőrségnek, hogy a legközelebbi határbeléptetéskor az adott személy már ne szerepeljen a hatósági karanténra kötelezettek listáján, mondta Schanda a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének felvetései alapján.

Rovatok