Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon is megjelentek plexiüvegek több boltban a pénztáraknál

2020. március 21., szombat 12:46 | négy éve frissítve

A koronavírus-járványban leginkább sújtott európai országban, Olaszországban is bevezettek már hasonló lépést több boltban, most az ujszo.com írta meg, hogy Szlovákiában a Lidl és a Kaufland is plexiüveget szereltet a pénztári dolgozók és a vásárlók közé.

Frissítés: cikkünk megjelenése után olvasónktól kaptunk arról képeket, hogy a budaörsi Praktikerben is fent voltak már a plexi védőfalak.

Egy másik olvasónk azt írta, hogy egy XXII. kerületi Aldiban is elkezdték felszerelni a plexiüvegeket. Az ALDI Magyarország később a Facebookjára is kiírta, hogy a pénztárakhoz védőplexiket szerelnek fel.

Több Príma üzletben is kialakították a kasszáknál a plexiket, és felraktak matricákat is a padlóra.

A Lidl Magyarország is jelezte a honlapján, hogy folyamatban van arcvédő plexi biztosítása az áruházi dolgozóknak, valamint védőplexi kihelyezése a kasszáknál.

Ez volt Szlovákiában

A Lidl Szlovákia azt írta a Facebook-oldalán, hogy több mint ezer pénztárnál szerelik fel a plexiüvegeket. Emellett pedig a pénztárnál a padlóra is matricákat ragasztanak fel, amikkel jelzik, hogyan lehet tartani a biztonságos távolságot a sorban.

A Kaufland a Facebookján pedig azt írta, hogy a következő néhány napban mind a 70 boltjukban felszerelik a plexiket, és mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be a higiéniai elővigyázatosságokat. A posztban jelzik az emberek között ajánlott 2 méteres távolságot is.

Szlovákiában pénteken 137 igazolt fertőzöttről lehetett tudni.

Rovatok