Index Vakbarát Hírportál

Határozatlan időre leállítja az összes járatát az EasyJet

2020. március 30., hétfő 09:29

Közleményt adott ki az angol fapados légitársaság, az EasyJet arról, hogy két hónapra biztosan leállítja a teljes forgalmát. A cég azt írja, egyáltalán nem biztos, hogy két hónap után újraindul a működés. A cég az elmúlt napokban is csak a külföldön rekedt britek hazaszállításában segédkezett a londoni kormánynak, piaci járatai már nem voltak.

„Ebben a szakaszban nem látszik, hogy mikor tudjuk újraindítani a járatokat. Folyamatosan reagálunk a helyzetre, figyeljük a szabályozást és a keresletet, és értesíteni fogjuk a piacot, amikor tisztábban látjuk a jövőt” – idézi a cég közleményét a Sky News.

A dolgozókat egyelőre két hónap szabadságra küldik, ebben az időszakban a bérük 80 százalékát a brit kormány fogja állni, az ottani válságkezelő csomag feltételeinek köszönhetően.

A BBC azt írja, hogy a légitársaságok túlélik a válságot, ami azért problémás, mert Nagy-Britanniában néhány kisebb skót szigetet csak a légi közlekedés köt össze az ország többi részével. Épp ezért felmerült, hogy a szektort valamilyen formában állami segítséggel mentsék ki a válsághelyzetből.

Az EasyJet központja  a london Gatwick reptéren van, összesen 331 repülőgép van a cég flottájában.

Rovatok