Index Vakbarát Hírportál

Megugrott a csomagforgalom a Magyar Postán

2020. április 15., szerda 10:31

Jelentősen megnövekedett, a karácsonyt megelőző időszakhoz hasonló csomagforgalom jelentkezik a Magyar Postán március végétől, írja a Magyar Nemzet. Azt írják, noha minden évben jellemző a mérsékelt növekedés a húsvéti ünnepek előtt, idén ez jóval erősebb: a forgalmat egyfelől a hazai online kiskereskedelem másrészt a még március elején megrendelt távol-keleti csomagrendelések adják. 

A járvány nélkül tervezetthez képest április első hetében több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített a posta, és a lap szerint a húsvét előtti négy munkanapos héten is meghaladta a 20 százalékot az eltérés. A jövőben változhat majd a kiszállított termékek köre

mostanában ugyanis főleg maszkokat, fertőtlenítőket, higiéniai és kozmetikai cikkeket rendelnek a vásárlók. A home office, illetve a digitális oktatás miatt pedig nagyobb mennyiségben szállítanak elektronikai cikkeket, és háztartási kisgépeket (kenyérsütő, szendvicskészítő) is.

Visszaesett azonban a luxuscikkek rendelése. Sokan vesznek csúszdát, kerti szerszámokat, bár ez minden tavasszal így zajlik, írják, megemelkedett azonban a feladott biciklik, a sportszerek és az állateledel e-forgalma is. Úgy számolnak, hogy a megnövekedett forgalom április végéig megmarad.

(Borítókép: Egy budapesti posta előtt sorban állók 2020. április 14-én. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok