Index Vakbarát Hírportál

Japánban a szexiparban dolgozóknak is jár segély

2020. április 20., hétfő 09:39

Japán kiterjesztette a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott mentőcsőmagját a szexiparban dolgozókra is, írja a CNN. A járvány miatt jelentősen csökkent azoknak a száma, akik szexuális szolgáltatásokat vesznek igénybe, így azok az emberek, akik ebből éltek, most megélhetés nélkül maradtak.

Bár egyes aktivisták szerint a döntés progresszív, és fontos lépés abba az irányba, hogy megszűnjenek a prostitúcióhoz és egyéb szexuális szolgáltatásokhoz kapcsolódó stigmák, vannak, akik úgy vélik, hogy a japán állami támogatás szexiparra vonatkozó része kaotikus és túl szigorú, ráadásul arra kényszerítene sokakat, hogy a szélesebb nyilvánosság előtt is felvállalják, miből élnek.

Maga a prostitúció illegális japánban, viszont egyéb szexuális szolgáltatások legálisan végezhetőek, mint a különféle eufemisztikus neveken futó eszkortmunkák, amelyekben elméletileg a közösülés nincs benne. Az állami segélyhez bizonyítani kell, hogy lecsökkent az igénylő bevétele, azonban sokan, akik szexuális szolgáltatásokat nyújtanak, feketén dolgoznak, vagy más címszó alatt tüntetik fel a bevételeiket a kapcsolódó stigmák miatt, így kétséges, hogy hányan tudnak majd ténylegesen élni az állami támogatással.

Rovatok