Index Vakbarát Hírportál

60 millió forint közpénzt kap az Orbán polgári köreit fenntartó alapítvány

2020. május 21., csütörtök 20:17

60 millió forintos szponzorálási szerződést kötött az állami Szerencsejáték Zrt. a Szövetség a Nemzetért Alapítvánnyal, vette észre a Szerencsejáték Zrt. támogatási listáján a 24.hu. A Szövetség a Nemzetért Alapítvány (SZNA) az Orbán Viktor által 2002-ben életre hívott polgári körök fenntartásáért felelt, konkrétan ez a szervezet állt a Polgárok Háza, illetve az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött. 

A polgári köröket a 2002-es választási vereség után hívta életre Orbán Viktor, hogy mozgósítsa a Fidesz-holdudvart, illetve fenntartsa a mozgósítást a következő voksolásig. Az Orbán Viktort első és eredeti polgári köre mögött álló szervezet egyszer már kapott egy nagyobb összegű állami pénzt, 2017-ben 320 millió forintos támogatást kapott a HungaroControl állami tulajdonú légiforgalmi szolgáltatócégtől.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány mellett más kormányközeli szervezetek is kaptak támogatást a Szerencsejáték Zrt.-től. 25 millió forintot kapott a Média a Családért alapítvány, akik főleg a díjukról ismertek, amelynek Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó a fővédnöke. 

Rovatok