Index Vakbarát Hírportál

Az ország néhány részén már online is lehet rögzíteni a mérőállásokat

2020. június 4., csütörtök 16:47 | aznap frissítve

Már online is rögzíthetik éves mérőállásukat az NKM (Nemzeti Közművek) áram- és két földgázhálózati társaságának felhasználói.

Az NKM csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás leolvasása a területileg illetékes elosztóhálózat feladata.

Annak érdekében, hogy az elszámolószámlák ne kizárólag becslésen alapuljanak a mérők hivatalos leolvasásának szüneteltetése miatt, az NKM új, online felületet alakított ki, amelyen keresztül ügyfelei kényelmesen rögzíthetik aktuális éves mérőállásukat.

Az újonnan kialakított felületen

felhasználói adhatják meg az éves mérőállásukat. Ezen a weboldalon kizárólag az éves mérőállás diktálására van lehetőség, a havi mérőállás rögzítését a továbbra is megszokott módon kell elvégezni.

Az NKM elosztótársaságai arra kérik ügyfeleiket, hogy ha most esedékes az éves leolvasásuk, a leolvasások szüneteltetése alatt rögzítsék mérőállásukat, így működjenek közre abban, hogy az éves elszámoláshoz minél pontosabb adat álljon rendelkezésre a valóságosan elfogyasztott energia mennyiségéről.

Az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás fogadására kialakított weboldal címe: https://www.nemzetikozmuvek.hu/evesleolvasas. Itt mindhárom érintett elosztótársaság ügyfelei rögzíteni tudják a pontos mérőállásokat az "Éves mérőállás diktálása" menüpont alatt.

Az új weboldalon történő diktálás mellett az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. és az NKM Áramhálózati Kft. ügyfeleinek további lehetőség, hogy a leolvasással megbízott társaság telefonos megkeresésekor diktáljanak - áll a közleményben.

Rovatok