Index Vakbarát Hírportál

A CrossFit alapítója a meggyilkolt Floydon viccelődött, nem kellett volna

2020. június 9., kedd 11:58

A globálisan ismert CrossFit fitneszmódszer egyik kitalálója és a márka birtokosa, a milliárdos Greg Glassman szokatlanabb nézeteinek adott hangot múlt héten a Twitteren.  Ezért számos edzőterem mellett mára a Reebok is megszakított minden további kapcsolatot a CrossFit márka tulajdonosának számító Crossfit Inc.-del, írja a CNN

Glassman egyes franchise-partnereknél már azzal sem szerzett jó pontokat, hogy a márka a mostani felfokozott helyzetben nem lépett fel elítélően a rasszizmus ellen. Azaz sehogy nem lépett fel, csendben maradt az ügyben a cég. Sőt, egy kiszivárgott emailben az egyik, ez iránt érdeklődő partnerüket még le is teremtette többek közt azzal, hogy a karantén elvette az eszét.

Egészen szombatig, amikor Glassman vezérigazgató arra az állításra, hogy a rasszizmus közegészségügyi probléma, azzal viccelt rá a Twitteren, hogy Floyd-19, összerakva a Minneapolisban meggyilkolt áldozatot a mostani járványt okozó vírus nevével. 

Ez nem volt jó tréfa, ráadásul következő megszólalásában is hasonlót erőltetett, bár mintha leginkább csak a kijárási korlátozásokkal lett volna baja. Ez utóbbi egyébként valószínűleg nagyon érzékenyen érintette a CrossFit bevételeit is. 

Erre válaszul több száz edzőterem szakított a márkával, ahogy a Reebok is azonnal faképnél hagyta a CrossFitet, miközben a cég híresebb saját profi sportolói is vádolni kezdték a márkát.  

Glassman később kiadott már a márka Twitter-oldalán egy szűkszavú bocsánatkérő üzenetet, ami szerint mély szomorúság töltötte el a szívét attól, hogy fájdalmat okozott. De ő csak hibázott, nem rasszista. A CrossFitnek egyébként több mint 15 ezer edzőterme van világszerte.

Rovatok