Index Vakbarát Hírportál

Elkészült az M4-es az M0-stól Abonyig

2020. július 23., csütörtök 16:08 | aznap frissítve

A gyorsforgalmi út első része, az M0 és Cegléd közötti 44,5 kilométeres szakasz idén februárban készült el. A korábbi 4-es főút az egyik legforgalmasabb és leginkább balesetveszélyes út volt az országban, éppen ezért a kivitelezők arra törekedtek, hogy amint lehet, szakaszonként ideiglenes forgalom alá tudják helyezni az elkészült részeket.

Így történ Cegléd és Abony között is. Az M4 gyorsforgalmi út 311. sz. főúti csomópont-Abony nyugati csomópont közötti 6 kilométeren már 2019 nyarától közlekedhetnek a járművek.

A hiányzó 11,6 kilométeres szakasz elkészültéhez további egy évre volt szükség. Az M4 gyorsforgalmi út az Abony nyugati csomópont és a leendő M4-M8 elválási csomópont között a meglévő 2X1 sávos szakasz bővítésével valósult meg. Az utat úgy tervezték, hogy a későbbiekben autópályává fejleszthető legyen, azonban addig a megengedett sebesség 110 km/h óra.

Az úton két külön szintű csomópont, négy új aluljáró épült, három aluljárót és egy felüljárót felújítottak, valamint 2,2 km hosszan zajárnyékoló falat állítottak.

Földi László, Pest megye 12. sz. választókerület országgyűlési képviselője az átadáson hangsúlyozta:

Igazi ünnep a mai.

Rovatok