Index Vakbarát Hírportál

Tesco: Alaptalanul spekulálnak leépítésekről

2020. augusztus 6., csütörtök 09:08 | aznap frissítve

A tények és az eredményeink, a befektetésekre és a fejlesztésekre vonatkozó bejelentéseink, valamint az elmúlt években a magyar vásárlók, a munkatársak és a közösségek iránt tanúsított elkötelezettségünk mind azt igazolják, hogy ezek a spekulációk alaptalanok

– reagált a Világgazdaságnak a Tesco-Global Áruházak Zrt. sajtóosztálya azután, hogy a Magyar Nemzet szerdán arról írt, többlépcsős leépítés következhet a kiskereskedelmi láncnál. A cég azt is hangsúlyozta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor az újság „teljesen spekulatív cikket” közölt a Tesco jövőjével kapcsolatban.

A Magyar Nemzet londoni forrásokra hivatkozva arról írt, hogy aggasztó kép körvonalazódik a tulajdonosoknál a Tesco pénzügyi kilátásairól, és a londoni központban nemrég elrendelt átvilágítás eredményei alapján biztos, hogy változik a cég üzletpolitikája, a részvényesek drasztikus lépéseket várhatnak el az áruházlánc kelet-közép-európai piacain is.

Például, hogy Csehországban és Szlovákiában szűkíthetik az eladótereket, a magyar Tescókban pedig a munkakörök jelenlegi átalakítása után az anyacég utasítására csoportos létszámleépítések lehetnek. A lap megjegyezte, hogy bár még nincsenek végleges számokon alapuló döntések, az eddigi adatok rosszabbak a vártnál, ezért egyre nagyobb a valószínűsége, hogy elkerülhetetlenek lesznek a megszorító intézkedések legkésőbb az aktuális üzleti év végéig.

Rovatok