Index Vakbarát Hírportál

Elérte a 100 milliárd dollárt Mark Zuckerberg vagyona

2020. augusztus 7., péntek 10:49

Mark Zuckerberg vagyona meghaladta a 100 milliárd dollárt, ekkora vagyona a Facebook-alapítón kívül mindössze két embernek van világon, írja a Guardian

A 36 éves Zuckerberg részvényeinek most a TikTok-nak vetélytársat állító új Instagram-funkció miatt ugrott meg a értéke, a befektetők szerint tehát van potenciál a Reels nevű újításban. A részvények értéke 6 százalékot emelkedett a bejelentések után,  Zuckerberg egyébként a Facebook-részvények 13 százalékát birtokolja.

Rajta kívül még Jeff Bezosnak Amazon-vezérnek, és Bill Gates Microsoft-alapítónak van  100 milliárd dollár feletti vagyona. Zuckerbergé egyébként lassabban nő, mint Bezosé, előbbinek egy év alatt 22, utóbbinak 75 milliárddal nőtt a vagyona.

Bernie Sanders korábbi elnökjelölt-aspiráns szerint meg kellene adóztatni a szupergazdagok koronavírus alatt szerzett vagyonát, úgy véli, 60 százalékos különadót kellene kivetni a a március 18. óta elért vagyongyarapodásra. Az ebből származó bevételt az amerikai polgárok egészségügyi költségeinek fedezésére fordítaná.

Zuckerberg egyébként korábban azt mondta, élete végéig Facebook-részvényeinek 99 százalékát jótékony célra ajánlja fel, feleségével közös alapítványuknak adományozza majd.

Rovatok