Index Vakbarát Hírportál

Bővülhet a távmunkában végezhető tevékenységek köre, és a munkáltató hozzájárulhatna a rezsiköltségekhez is

2020. augusztus 7., péntek 09:54

A kormány készül a járvány második hullámára, az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezért kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely rugalmasabbá tenné a foglalkoztatást, a javaslatokról várhatóan ősszel dönt majd a kormány.

Erről Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára beszélt a Világgazdaságnak. A tervek között szerepel a távmunkában végezhető tevékenységek bővítése, a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás új alapokra helyezése.

A munkavégzés helye a munkavédelmi előírások betartásával szabadon választhatóvá válna. 

A módosítás lehetőséget adna arra, hogy a tételes elszámolás helyett a munkáltató kvázi átalányként a mindenkori minimálbér összegének 10 százalékáig járuljon hozzá a rezsiköltségekhez. A szükséges eszközök beszerzését is támogathatja a cég, akár kedvezményes adózási feltételek mellett - fejtette ki Bodó Sándor a lap pénteki számában.

A legfrissebb adatok már azt mutatják, hogy a júniusi mélyponthoz képest mindenhol csökken a regisztrált álláskeresők száma. Országosan 25 ezerrel vannak kevesebben, mint bő másfél hónappal ezelőtt. Az új álláshelyek száma is folyamatosan emelkedik, a munkaerőpiac láthatóan kezd magára találni - mondta Bodó Sándor.

(MTI)

Rovatok