Index Vakbarát Hírportál

136 millióért vesz gyapjúszőnyegeket Kövér László hivatala

2020. szeptember 10., csütörtök 07:22

Kézi csomózású szőnyegek beszerzésén munkálkodott nyáron az Országgyűlés Hivatala – írja cikkében az mfor.hu. A 8 darab szőnyegre vonatkozó júniusi kiírás első körben azonban eredménytelenül zárult, mivel az egyetlen pályázó visszavonta ajánlatát. A hivatal ezért július 30-án újra elindította a tendert, amin ugyanaz a jelentkező adta be pályázatát.

Ez egyébként egyáltalán nem meglepő, hiszen a korábbi években, ha valaki ilyen terméket szerzett volna be, rendszerint ez a cég lett a befutó

– írja a hírportál. 

A 8 darab, összesen 269 négyzetméter területnyi szőnyeg az Országház Nándorfehérvári termébe és annak előterébe, valamint a Pázmándy Dénes terembe kerül majd. Ezek kézi csomózással készült, mintás gyapjúszőnyegek lesznek, 8 mm flórmagassággal kell rendelkezniük.

A hírportál szerint a tender túlárazottnak tűnik. 

Olyannyira, hogy csak ezzel a munkával a cég az egész éves bevételét bebiztosítja magának, sőt még annál is nagyobb összeghez jut.

– fogalmaznak, a 2019-es beszámoló szerint ugyanis tavaly valamivel több mint 80 millió forint folyt a cég kasszájába. 2018-ban a Magyar Nemzeti Bank kötelékébe tartozó Pallas Athéné Alapítványok rendeltek kézi csomozású szőnyeget ugyanettől a társaságtól. Az összesen 5 darabért nettó 16,8 millió forintot fizettek és nagyjából a mostani beszerzésnek a negyede volt a teljes négyzetméter. Vagyis még a két évvel ezelőttihez képest is sokszoros áron vesz szőnyegeket az Országgyűlés Hivatala.

(Borítókép: Kövér László. Fotó: Ajpek Orsi / Index)

Rovatok