A nyilvános cégadatok szerint a francia Bonduelle-csoport Magyarországon 2018-ban 47,9 milliárdról 52 milliárd forintra növelte nettó árbevételét az előző évhez képest, adózott eredményét pedig 1,5 milliárdról 2,4 milliárdra.
A VILÁGPIACON ÖTSZÁZFÉLE ZÖLDSÉGTERMÉKKEL JELEN LÉVŐ CÉG 980 MAGYARORSZÁGI DOLGOZÓJÁVAL ÉVENTE 465 millió KONZERVET ÁLLÍT ELŐ.
Magyarországon a cégcsoport babból, zöldborsóból, kukoricából és csicseriborsóból készít konzerveket nagykőrösi, békéscsabai és nyírszőlősi üzemében. A gyártás során hőkezeléssel váltják ki a tartósítószerek használatát – írja a cégcsoport sajtórészlege. Termékeik 5 százalékát Magyarországon, 95 százalékát a világ 28 országában értékesítik.
Hazánk a Bonduelle kukoricatermelésének 36 százalékát adja. az Idén a cég itthon 156 ezer tonnát termelt a zöldségből, amelyből 300 millió konzervet állítottak elő.
A társaságot két francia testvér alapította 1926-ban egy elhagyott pajtában, a brand 1853-ben jött létre. Napjainkban világszerte 14 és fél ezren dolgoznak a francia cégnek, csak Európában évente 722 ezer tonna zöldséget dobnak piacra.