Index Vakbarát Hírportál

Újra elhalasztották a Bond-film premierjét, az összes brit és amerikai termét bezárja a Cineworld

2020. október 5., hétfő 02:08

A világ második legnagyobb mozilánca, a brit Cineworld átmenetileg az összes brit és amerikai moziját bezárja az új James Bond-film, a No Time to Die premierjének ismételt elhalasztása után.

A mozihálózat döntése – írja a Financial Times – az Egyesült Államokban 543, az Egyesült Királyságban 128 filmszínházat és összesen csaknem 30 ezer munkavállalót érint.  A cég  1,6 milliárd dolláros adózás előtti veszteséget hozott össze 2020 első fél évében. Ez alatt az idő alatt a nettó adóssága 8,2 milliárd dollárra nőtt.

A Cineworld a európai kontinens országaiban Cinema City néven működik, és a magyarországi mozilánc tulajdonosa is. A hvg.hu kérdésére, hogy mi lesz az itteni termekkel, Buda Andrea pr- és marketingigazgató úgy válaszolt, hogy jelenleg a lehető legjobb szolgáltatás nyújtására törekszenek a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések betartásával.

A No Time To Die bemutatóját eredetileg 2020. november 12-ig halasztották el. Szombaton derült ki, hogy 2021. április 2-án lesz a premier.

Rovatok