Index Vakbarát Hírportál

Újabb húszmilliárdos kutatási pályázat nyílik

2020. október 13., kedd 22:37

Október 14-től lehet benyújtani véleményezésre a projektötleteket a PIaci KFI pályázat újabb, második fordulójában – adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Az exportképes új termékek, szolgáltatások és technológiák fejlesztését célzó terveket október 22-ig várják, vagy addig, amíg a véleményezésre benyújtott pályázatok támogatási igénye el nem éri a 100 millió forintot. A konstrukció második szakaszában a részletes támogatási kérelmek adhatók be legkésőbb 2021. január 29-ig. 

a pályázati konstrukció második fordulójára összesen 20  milliárd forintot különítettek el. 

A meghirdetett keretösszeg olyan új termékek, szolgáltatások és technológiák létrehozását, kifejlesztését célozza, melyek fokozzák a magyar gazdaság versenyképességét, exportképesek és akár új munkahelyek létrehozását is eredményezhetik - közölte Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára a tárca közleménye szerint.

A Piaci KFI pályázaton belül egyébként két alprogramra lehet pályázni: az 'A' alprogram egyénileg pályázható 100-400 millió forint összegig, míg a 'B' alprogram csak konzorciumok számára elérhető 400-800 millió forint összegig. 

A közleményben felidézik, hogy az idén nyáron meghirdetett Piaci KFI pályázati konstrukció eredeti keretösszegét a nagy érdeklődés miatt az ITM már akkor is jelentősen megemelte: így az első fordulóban 40,88 milliárd forint helyett több mint 59 milliárd forintra nyújthatott be pályázatot az a 152 projekt, amely támogató szakmai véleményt kapott.

Rovatok