Index Vakbarát Hírportál

Frekvenciasávokat értékesít az állam

2020. október 16., péntek 15:50

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 900 Megahertzes (MHz) és 1800 MHz-es frekvenciasávokat értékesít. Az NMHH pénteken véglegesítette, majd közzétette azt a dokumentációt, amelyben a 2022 tavaszán lejáró mobil frekvenciahasználati jogosultságok árverésének részleteit tartalmazza. 

A hírközlési hatóság több ponton is módosította a két frekvenciasáv értékesítési folyamatát rögzítő dokumentumot, miután feldolgozta a piaci szereplők szeptember végi szakmai konzultáción elhangzott észrevételeit. A közzététellel hivatalból megindult az árverési eljárás, amelyben a jelenleg mobilszolgáltatásokra használt frekvenciarészekre lehet licitálni – írta az MTI.

Az NMHH három héttel meghosszabbította a teljes árverési díj kifizetésének határidejét. A jelentkezéseket az árverésre november 10-ig lehet benyújtani az NMHH-hoz. A licitálás 2021 elején valósulhat meg. Ezeket a frekvenciákat most három mobilszolgáltató használja. A jogosultságok 2022 áprilisától 15 évig lesznek érvényesek, és egyszer öt évre meghosszabbíthatók.

Rovatok