Index Vakbarát Hírportál

Fennmaradhat az adócsökkentés a SZÉP-kártyánál, ha a parlament megszavazza a javaslatot

2020. október 24., szombat 07:38

Ha az idén tavasszal bevezetett két adóügyi könnyítés meghosszabbítását megszavazza az Országgyűlés, akkor jövőre 35 milliárd forinttal több maradhat a vállalkozásoknál – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

A jövőre tovább élő adókönnyítéssel mindenki nyer. Ez három az egyben intézkedés, hiszen támogatja a vállalkozásokat, a turizmust és a foglalkoztatottakat is

– fogalmazott az államtitkár, aki szerint 2021-ben egymillió munkavállalónak nőhet a SZÉP-kártyára érkező juttatása. Emlékeztetett: idén megfelezték a SZÉP-kártya adóterhét, ami április 21-én még 32,5 százalék volt, azóta pedig már csak 15 százalék.

    

A SZÉP-kártyára utalt, béren kívüli juttatás után nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a munkáltatónak, amennyiben az nem haladja meg a törvény által meghatározott rekreációs keretösszeget. A rekreációs keretösszeg a koronavírus-válság időszakában 800 ezer forint, amelyből a SZÉP-kártya szálláshelyalszámlájára 400 ezer forint, vendéglátásra 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható. A költségvetési szerveknél változatlanul hatályos maradhat jövőre is a még tavasszal megduplázódott 400 ezer forintos keretösszeg.

Rovatok