Index Vakbarát Hírportál

Mesterlövészpuskák készülnek Kiskunfélegyházán

2020. november 6., péntek 15:14

Folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása a HM Arzenál Zrt.-nél, Kiskunfélegyházán. A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Maróth Gáspár a német–magyar ipari együttműködésről szóló megállapodás aláírása előtt azt mondta: az eredetileg francia, jelenleg bajor tulajdonú, ikonikus mesterlövész-fegyvereket előállító cég nemcsak gyártását, hanem fejlesztéseit is Kiskunfélegyházán végzi majd. Az Unique Alpine AG és a HM Arzenál Zrt. már egy éve együtt dolgozik új fegyverek kifejlesztésén és tesztelésén – idézte a kormánybiztost a távirati iroda. Hozzáfűzte: az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a világon. 

Maróth jelezte azt is: a beruházás számottevő szerepet játszhat a magyar gazdaság élénkítésében. A gyárban bemutatták a cég bajor mérnökök és magyar fejlesztők által egy kanadai tenderre készített TPG–3-as mesterlövészfegyverét, valamint a konkurens termékeknél, a gyártók szerint, sokkal precízebb célzást lehetővé tevő AR–10 NX és AR–15 NX típusú hadi félautomata karabélyokat is.

(Borítókép: A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa egy AR–15-MX gépkarabéllyal a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok