Index Vakbarát Hírportál

Túlélési tipp az éttermeknek Manhattanből

2020. december 2., szerda 11:25 | aznap frissítve

Teszt nélkül be sem léphetünk az étterembe. De a személyzet sem.

Az egyik patinás manhattani étterem, a City Winery mostantól helyben végez Covid-gyorstesztet minden belépő számára, adta hírül az NBC. Ez alól az új szabály alól nem képeznek kivételt az alkalmazottak sem, akiknek minden műszak megkezdése előtt ugyancsak tesztet kell végeztetniük az étterem bejáratánál.

A vizsgálatot egy szerződéses szakember végzi, aki a vendégek orrából nyer mintát a teszthez.

Az étterem ettől a vendégek bizalmának visszatérését reméli, ami számukra a túlélés alapvető feltétele lenne.

A teszt ára jelenleg 50 dollár (vagyis nagyjából 15 000 forint), amit az éttermi számlához adnak hozzá.

Ez az étterem helyét és presztízsét tekintve valószínűleg nem okoz majd gondot a jól szituált manhattani publikumnak. Michael Dorf, az étterem tulajdonosa azonban több pályázatot is készített a városvezetés és az egészségbiztosítók felé, abban reménykedve, hogy átvállalják majd a költségeket. 

   

Ezzel mindenki jól jár! Mi nyitva maradunk és adót fizetünk, a vendégeink meg nem kapják el a vírust, tehát nem lesznek betegek, nem kell orvosi kezelést fizetni a biztosítónak

– indokolta álláspontját a tulajdonos. Arról nem szól a fáma, hogy az ott dolgozók szűrését ki fizeti majd. Nekik ugyanis lehet, hogy nem éri majd meg minden műszak előtt 50 dollárt leszurkolni. A teszt az eddigiek alapján amerikai gyártmány, amelyet Elon Musk is nemrégiben igénybe vett, de nem volt róla túl jó véleménnyel. Szerinte ugyanis az

gagyi.

Michael Dorf ezzel nem ért egyet, ő máris Manhattan, illetve New York legbiztonságosabb éttermét ígéri vendégeinek. A teszt legalább létezik, nem úgy, mint a Covid-vakcina, amit a világ lebiztonságosabb légitársasága, az ausztrál Quantas követel majd utasaitól a CBS híradása szerint. Azt, hogy az utasok honnan vegyenek ilyet, még nem közölte a légifuvarozó, de nekünk lenne egy tippünk: Dubajból!

A City Wineryre visszatérve, a cég élő zenét is kínál a vacsora mellé, természetesen frissen tesztelt Covid-mentes zenészekkel. És ha már elit éttermek túlélési stratégiáiról van szó: ahogy arról hírt adtunk, a budapesti Michelin-csillagos Onyx étteremben szétverték a belső tereket, hogy aztán megújíthassák az enteriőrt. Ezt a korábbi dolgozók egyáltalán nem értékelték jópofa megmozdulásként, pláne, hogy a Gerbeaud Group többtucatnyi munkatársától vált meg a Covid-járvány miatt.

(Borítókép: City Winery étterem Manhattanban. Fotó: Spencer Platt / Getty Images Hungary)

Rovatok