Index Vakbarát Hírportál

Több száz új járműve lesz a Volánbusznak

2021. január 11., hétfő 15:04

Két közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottájáról gondoskodó Volán Buszpark Kft., összesen 503 új autóbusz beszerzésére, amelyeket 2022-től állíthatnak üzembe.

Az egyiket 50 darab légkondicionált, környezetkímélő, dízelüzemű autóbusz megvételére írták ki: a járműveknek minimum 95 férőhellyel – ezen belül legalább 50 ülőhellyel –, illetve fedélzeti utastájékoztatási és kamerarendszerrel kell rendelkezniük.

Az autóbuszokon a majdani győztes beszállítónak a második ajtóval szemben speciális, babakocsival vagy kerekesszékkel használható helyet kell kialakítania. A pályázatra a társaság 2021. február 8-ig várja a beérkező ajánlatokat – olvasható a társaság Indexnek megküldött közleményében.

A másik közbeszerzési eljárás során 453 darab szóló, alacsony belépésű, légkondicionált, 80 utas szállítására alkalmas jármű érkezhet a társasághoz.

Elvárás, hogy az autóbuszokon legyen elektronikus utastájékoztatási rendszer, fedélzeti kamerarendszer, kerekesszék elhelyezésére kialakított speciális férőhely és a felszállást segítő rámpa. A minél kevesebb káros anyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés végett a közbeszerzési kiírás szerint a járműveket legalább az EURO-6D előírásoknak megfelelő dízelmotorral kell felszerelni. A pályázat benyújtási határideje szintén február 8-a.

Az autóbuszokat a nyertes pályázónak az adásvételi szerződés aláírásától számított legfeljebb 15 hónapon belül kell leszállítania.

Rovatok