Index Vakbarát Hírportál

Duplázná idén az elektromos autók gyártását a BMW

2021. január 15., péntek 13:45 | aznap frissítve

Pénteken bejelentette a BMW, hogy 2021-ben kétszer annyi tisztán elektromos meghajtású autót terveznek eladni, mint ahányat tavaly sikerült – írja a Reuters.

A cég azt is közölte, hogy az kizárólag elektromos, valamint a hibrid meghajtású járművek eladását összesítve is ötven százalékos növekedést terveznek produkálni az eladások terén.

A kedden közzétett adataik szerint a cég tavaly 193 ezer olyan  járművet adott el, amelyek ezekbe a kategóriákba sorolhatóak. 

2019-hez képest ez 31,8 százalékos növekedést jelentett, valamint azt is közölték, hogy az európai piacon az eladott járműveik 15 százalékát tették ki az elektromos autók. 

Ezzel szemben viszont az egyik fő riválisuk, a Tesla közel 500000 autót adott el, amelyek viszont mind tisztán elektromos gyártásúak voltak.

ELKÉPZELHETŐ, HOGY EZT A HÁTRÁNYT IS SZERETNÉ LEFARAGNI A NÉMET CÉG AZ ELADÁSSZÁMOK NÖVELÉSÉVEL. 

A BMW jelenleg 13 elektromos modellt gyárt – beleértve a hibrid meghajtású autóikat is –, amelyeket 74 ország piacain értékesítenek. 

2023-ra ezt a számot is szeretnék 25-re emelni, ráadásul úgy, hogy ezeknek a modelleknek a fele teljes mértékben elektromos meghajtású legyen.

A cég ezáltal az Európai Unió által az autógyártók számára előírt környezetvédelmi céloknak is igyekszik megfelelni. 

A BMW a tervek szerint Magyarországon is fog elektromos autókat gyártani, ennek megvalósulására azonban még 2025-ig mindenképp várni kell.

Rovatok