Index Vakbarát Hírportál

Triplázott az utolsó negyedévben az AstraZeneca

2021. február 11., csütörtök 12:14

Megháromszorozta adózott eredményét a tavalyi utolsó negyedévben az AstraZeneca,  elsősorban annak hatására, hogy bővültek a cég rákellenes gyógyszereinek eladásai.

A brit-svéd gyógyszergyártó csütörtökön közölte, hogy adózott eredménye 1,01 milliárd dollárra ugrott a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 313 millió dollárról.

A cég gyógyszereladásokból származó bevétele 11 százalékkal 7,41 milliárd dollárra emelkedett, ezen belül a rákellenes gyógyszereké 24 százalékkal bővült – számolt be az MTI.

Az AstraZenecának 2 milliárd dollár bevétele származott a COVID-19 vakcinából.

A cég rámutatott, hogy az előrejelzésében nem szerepel a Covid–19 vakcina hatása, annak eladási számait külön ismertetik majd. Az AstraZeneca ígéretet tett rá, hogy a pandémia alatt a vakcinát önköltségi áron, nyereség nélkül értékesíti.

A cég oltóanyagának alkalmazhatóságával kapcsolatban ugyanakkor több kétely is felmerült. Mint korábban megírtuk, Dél-Afrika várhatóan cserélné vagy más módon értékesítené a cég vakcináit, miután egy tanulmány azt mutatta ki, hogy „minimális” hatása van a tesztelt fiatal korosztályoknál a koronavírus dél-afrikai mutánsa ellen.

Rovatok